Tuesday 4 October

Follow your dreams

Monique vertelt hoe ze haar dromen bij Uitgeverij Scala najaagt: creatief bezig zijn, taal, vertalen én projectmanagement.
Deel dit bericht

Follow your dreams

Ruim tien jaar geleden kreeg ik, Monique van Kerkvoorden, voor kerst mijn eerste Mijn Hobbykaart cadeau. Een goed cadeau voor iemand die graag kaarten maakt en creatief bezig is. Mensen zeiden vaak tegen mij: ‘Goh, daar moet je iets mee doen’. Dat wilde ik wel, maar ik had een andere richting gekozen qua opleiding en zag het puur als hobby.

Altijd wilde ik boeken vertalen en films ondertitelen. Zo ver is het nooit gekomen. Oké, ik heb ruim twaalf jaar in de vertaal-/ondertitelbranche gewerkt, maar ik kwam tot de conclusie dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. En precies op dat moment kwam via social media van Mijn Hobbykaart XL een post voorbij met daarin een vacature bij Uitgeverij Scala. Het was alsof die vacature voor mij geschreven was, letterlijk.

"Ooit begon het met een abonnement op Mijn Hobbykaart en nu maak ik Mijn Hobbykaart XL zelf! hoe gaaf!"

Niet alleen ben ik twee jaar geleden in een voor mij nieuwe branche terechtgekomen, maar ook nog eens bij een mooi bedrijf dat passie en plezier hoog in het vaandel heeft staan. Elke dag maken wij content om mensen blij te maken, om te inspireren en dus om jullie (en onze) creatieve hobby te delen. Ooit begon het met een abonnement op Mijn Hobbykaart en nu maak ik Mijn Hobbykaart XL zelf! Hoe gaaf!

Natuurlijk is dat niet het enige dat ik doe binnen Scala. Ook werk ik mee aan HobbyHandig en Quilt & Zo en ben ik verantwoordelijk voor Breimagazine en Het Ree, en sinds dit jaar ook voor Fun Crochet Magazine en het vertalen ervan! Niet alleen brengen we bladen uit in het Duits en Engels, we willen mensen over de hele wereld inspireren met Fun Crochet Magazine, de Engelse versie van ons tijdschrift Aan de Haak. Om deze mensen te bereiken hebben we Scala Publishing Limited in Londen opgericht en gaan we de internationale markt op én veroveren. Met in de toekomst nog meer bladen, nog meer content en gave platforms!

En voor mij is daarmee een cirkel rond. Nu combineer ik alles wat ik leuk vind: creatief bezig zijn, taal, vertalen én projectmanagement. Een perfecte combinatie bij een superleuk bedrijf! Scala, deel(t) jouw passie, en mijn passie dus ook! Hou ons in de gaten en volg onze (en mijn!) opmars naar internationaal succes.

De laatste updates

Blog
Passie voor creativiteit en online marketing

Eline Odenkirchen werkt sinds mei 2023 bij Scala Crossmedia als Online Marketeer.…

Lees verder
Blog
Altijd bereid om te helpen

Annika vertelt over over haar functie binnen Scala, haar achtergrond en de…

Lees verder
Blog
Scala op de kaart

Thamar Mantel begon ruim tien jaar geleden als marketeer bij Scala Crossmedia.…

Lees verder

Brands

Website

Helpful links