Hoera, Scala bestaat dit jaar 30 jaar! Het eerste feestmoment is al in januari: het all-you-can-haakplatform Haakflix gaat live. Er zijn scherpe en mooie doelstellingen opgezet voor 2022. En elk gehaald doel viert Scala extra goed dit jaar!

Ondanks dat we dit jaar nog steeds veel thuis gewerkt hebben, groeit Scala door. Ze ontwikkelt nieuwe specials als Breimagazine en Eten Magazine. In samenwerking met Durable en Dendennis produceert Aan de Haak een ‘Emma Beer Haakpakket’ om geld op te halen voor het Emma Kinderziekenhuis. En… Scala goes UK! Dit door Aan de Haak te vertalen naar Fun Crochet Magazine.

Het jaar 2020 had een bizarre wending, de Corona crisis. Iedereen zit thuis, moet de tijd binnen doorkomen. Daarom heeft Scala het gratis magazine ‘Iedereen Creatief’ ontwikkeld voor alle creatieve thuiszitters. Creative Letters en Cards & Scrap gaat verder onder de titel Loving Paper! In opdracht van de Jumbo geven we Smulweb magazine uit.

Een volgende stap voor Scala. Naast een goede focus op de kerntaken via operationeel excellence internationaliseert Scala sterker door meer licenties te geven in het buitenland. Eind 2019 haakt Aan de Haak en Knit en Knot samen voor het Emma Kinderziekenhuis. Samen drie volle kerstbomen kunnen opleveren met leuke gehaakte kersthanger.

Scala zet haar creatieve projecten en ontwikkelingen verder voort op een nieuwe locatie: aan de Maanlander 14H in Amersfoort. De allereerste Aan de Haak CAL (crochet-along) gaat live op YouTube en het team lanceert de nieuwe special van HobbyHandig: Creëer. Verder krijgt het succesvolle tijdschrift Creative Letters behalve in Duitsland ook in Engeland een licentie.

Scala bestaat 25 jaar! Creative Letters, de special van Cards & Scrap over handletteren, is een hit en groeit uit tot een volwaardig tijdschriftolwaardig tijdschrift met een licentie in Duitsland. De verkoop van Poppenhuizen & Miniaturen geeft Scala de kans om nog meer te focussen op haar creatieve merkencluster, zodat ze beter kan inspelen op trends.

Scala lanceert Meer dan Kleur en MjamTaart krijgt haar eigen event: de MjamTaart Cake & Bake Experience. HobbyHandig krijgt een vernieuwde website en de website van Aan de Haak gaat live. Mijn Hobbykaart XL gaat samen met Creatief met Kaarten. De webshop verandert in een platform: Hobbyou.nl.

Scala neemt Quilt & Zo over en verkoopt haar consumentenelektronica merken. Het zelf ontwikkelde Aan de Haak groeit uit tot volwaardig merk met een licentie in Duitsland. Hetzelfde geldt voor het kindermagazine Knutselfun. Scala krijgt ESF-subsidie wegens sociale innovatie.

Digital Movie krijgt een restyling met een vernieuwde website. Scala neemt MjamTaart over. Scala speelt in op de trend 'loomen' en maakt een compleet kindertijdschrift met een oplage van bijna 176.000 exemplaren. Hema en Kruidvat nemen het af en in het Duits verschijnen 80.000 exemplaren.

Creatief met Kaarten en HobbyHandig verschijnen voortaan in het Frans. Scala integreert een succesvolle blog met 1000 actieve deelnemers met Cards & Scrap. Scala BV geeft het tweemaandelijkse tijdschrift Quilt & Zo uit in opdracht van Partner Medien uit Duitsland.

Merken

Website

Handige links